Een VAG auto uitlezen?

Wat is er nu leuker dan zelf uw VAG auto uit te lezen? Of als garagebedrijf uw klant goed te helpen, zodat deze tevreden uw garage verlaat? Een VAG auto uitlezen kan gedaan worden met de juiste diagnoseapparatuur. In de linkerkolom kunt u exact kiezen waar u naar op zoek bent, zodat u altijd het juiste diagnoseapparaat kiest voor het probleem dat uw graag op wilt lossen.

VAG uitleesapparatuur

De VAG groep is in Nederlands de meest populaire autogroep. Onder VAG vallen onder andere, Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Er zijn veel liefhebbers van deze auto's, die graag ook zelf met hun auto bezig zijn. VAG uitleesapparatuur is een belangrijk hulpmiddel bij het sleutelen aan de auto. Een uitleesapparaat helpt bij een betrouwbare diagnose van het probleem, zodat u weer waar u moet zoeken. VAG uitlezen is met zeer veel uitleesapparaten mogelijk, zoals hieronder beschreven zal worden.

 

VAG scantool

Een VAG scantool, of ook wel foutcodelezer genoemd, zijn er als universele en merkspecifiek foutcodelezers. De universele foutcodelezers werken op alle automerken en kunnen vaak alleen de motor (OBD2) uitlezen en werken alleen op jongere auto's. Daarnaast zijn er VAG merkspecifieke scantools. Dergelijke scantools zijn speciaal ontwikkeld voor de VAG groep en kunnen daarom een veel diepere en uitgebreidere diagnose stellen. Elk aanwezig systeem in de auto is dan uit te lezen. Enkele voorbeelden van merkspecieke scanners zijn de Autel VAG505 en de iCarsoft i908. Een populaire universele scanner is de Autel AL519.

 

VAG PC interfaces

Het meest populaire VAG diagnosestekker is toch wel de VAGCOM VCDS. Dit is een USB interface dat echt op dealerniveau werkt. De VAG COM van Ross Tech kan zowel VAG OBD1 auto's als VAG OBD2 auto's uitlezen. Naast de VCDS is er als alternatief de VAG CAN PRO. De VCP is meer gericht op het coderen en heeft tevens ondersteuning voor VIM en kan ook ECU's flashen.

 

VAG KKL

Voor oudere VAG modellen met een dubbele K-Line, ook wel VAG KKL genoemd, leveren wij een VAG KKL USB interface. Deze interface kan in combinatie met de VCDS lite gebruikt worden om uw oudere VAG auto uit te lezen.

 

VAG service interval

VAG voertuigen maken gebruik van zowel vaste als variabele service interval. Na een service beurt dient het service interval weer juist ingesteld te worden. Hiervoor is speciale diagnoseapparatuur nodig, zoals de Autel MaxiService VAG505, VAGCOM of de iCarsoft VAGII.