iCarsoft diagnoseapparatuur

iCarsoft biedt uitleesapparatuur voor elk merk auto, waarbij elke aanwezige module in de auto uitgelezen kan worden. Het uitlezen van elke module in de auto is waar iCarsoft zich onderscheid ten opzichte van de andere diagnoseapparatuur merken, die vaak alleen de motor kunnen uitlezen. Bij OBD Warenhuis koopt u veilig en snel uw iCarsoft diagnoseapparaat. Heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met ons, wij horen dan graag welke auto u wilt uitlezen en uw diagnoseprobleem. Of het nou om een ABS of Airbag probleem gaat, bij OBD Warenhuis en iCarsoft, zit u altijd goed!


Wat iCarsoft zo uniek maakt, is de ondersteuning voor oudere modellen in hun merkspecifieke scantools. Met deze OBD1 ondersteuning kan u vaak ook een diepere diagnose stellen bij uw benzineauto voor bouwjaar 2001 of dieselauto voor bouwjaar 2004. Staat uw model er niet tussen? Neem contact met ons op, grote kans dat wij een goed alternatief voor u hebben.

iCarsoft OBD2 Scantool

OBD Warenhuis is officieel dealer van iCarsoft in Nederland en België. Door onze unieke online formule, zijn we in staat het beste advies voor uitleesapparatuur te geven, maar tegelijkertijd ook de beste prijs in onze webshop aan te bieden. Door onze nauwe samenwerking vanaf het begin met iCarsoft, mogen wij gerust experts op het gebied van autodiagnose genoemd worden. Mocht u een specifiek diagnoseprobleem, defect regelapparaat of foutcode hebben, wij weten u altijd te adviseren en voorzien van de juiste scantool.


iCarsoft generatie 1 en 2

In de loop van de tijd zijn er twee verschillende soorten generaties iCarsoft obd uitleesapparaten geproduceerd, namelijk de generatie 1 en de generatie 2. Beide zijn en blijven in productie, waarbij de tweede generatie niet alleen een ander uiterlijk heeft, maar ook over geavanceerdere diagnosesoftware beschikt. Hieronder de verschillen tussen beide generaties uitgelegd:

Functionaliteit

iCarsoft generatie 1

   iCarsoft generatie 2

Compact ontwerp  X -
Verbeterd ergonomisch ontwerp voor makkelijkere bediening X
Oliereset X
Servicereset X
EPB/SBC ondersteuning X
Kalibreren stuurhoeksensor - X
Motormanagement, ondersteuning voor live data, freeze frame en resetten X
Transmissie, zowel automatisch als handgeschakeld en semiautomatisch X
ABS resetten en diagnose X
Airbags, lampje resetten X
Airco foutcodes X
Instrumentenpaneel diagnose X
Banden, zoals fouten in het bandenspanningssysteem (TPMS) X
Stoelen X X
Body X X
Chassis X X
Deuren X X
Remmen X X
Verlichting X X
Communicatie X X
Speciale functies, afhankelijk per model en merk auto X X

Universele iCarsoft uitleesapparatuur

iCarsoft biedt ook universele diagnoseapparaten aan, deze zijn weer onderverdeeld in generatie 1 (i810) en generatie 2 (CR Plus). Hierbij heeft de tweede generatie ook weer meer functionaliteit onder de motorkap, net als bij de merkspecifieke apparaten zoals hierboven beschreven. De nieuwe generatie beschikt dan ook onder andere additioneel over EPB/SBC ondersteuning en service reset modi.


OBD1 en OBD2 ondersteuning

Wat iCarsoft echt tot een uniek merk maakt, is de ondersteuning voor OBD1, dit is een verzamelnaam voor protocollen van oudere auto's. Deze zijn vaak niet uit te lezen met moderne foutcodelezers. Meestal hebben alleen de zeer dure professionele apparaten dit aan boord. iCarsoft onderscheid zich op dit gebied en heeft in de merkspecifieke scantools naast OBD2 en EOBD ook OBD1 ondersteuning ingebouwd. Let wel op dat dit niet in de universele scantools zit.