Audi uitlezen

Tegenwoordig is het voor iedereen weggelegd om hun Audi uit te lezen. Er is veel informatie te vinden uit het uitlezen van uw auto en tevens is er veel (betaalbare) diagnoseapparatuur op de markt, voor zowel de particulier als garagebedrijven. Uw Audi uitlezen kan met een Audi foutcodelezer, of met behulp van een laptop/pc. Voor het laatstgenoemde kunt u bijvoorbeeld een VAGCOM kopen.

Audi foutcodes

Als u bezig bent met een diagnose van uw Audi, dan zult u al gauw op foutcodes stuiten. Met veel uitleesapparaat worden de foutcodes weergeven met daarbij een omschrijving. Dit is erg handig om de oorzaal van het probleem te vinden. Storingscodes zijn er in twee varianten te vinden: de standaard OBD2 foutcodes en de merkspecifieke foutcodes. Met universele uitleesapparatuur zijn vaak enkel de standaard foutcodes uit te lezen. De merkspecifieke Audi foutcodelezer kan ook de foutcodes lezen die enkel bij Audi voorkomen.

Welke Audi uitleesapparatuur kopen?

Mocht u enkel de Audi OBD2 (motormanagement) uit willen lezen, of u wilt meerdere merken uitlezen, dan is het aan te raden om een universeel uitleesapparatuur te kopen. Voor een dieperen en uitgebreidere diagnose raden wij u echter een Audi uitleesapparaat aan. Een merkspecifiek uitleesapparaat kan namelijk alle aanwezige systemen in uw Audi benaderen en hierin foutcodes uitlezen en foutcodes wissen.

Audi VAGCOM

De meeste gebruikte diagnoseapparatuur voor Audi is toch wel de VCDS, wat de afkorting is van VAG-COM diagnose systeem. Dit systeem werkt in combinatie met een laptop en een PC. U zult versteld staan van de mogelijkheden, deze zijn namelijk op dealerniveau. Voor iedereen die serieus met Audi bezig is, heeft een Audi VAGCOM kabel nodig: foutcodes uitlezen en wissen, actuatoren aansturen, regelapparaten coderen, aanmelden van cruise control, inleren van een trekhaak en het instellen van service intervallen is bijvoorbeeld allemaal mogelijk.