Retouren

Bij aankoop van een OBD kabel of uitlezer hebt je het recht om jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgaaf van redenen te retourneren. Je hebt na melding van jouw retour per e-mail nogmaals 14 dagen om jouw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag gecrediteerd, mits alles in orde is. Enkel de kosten voor retour van jouw huis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Je dient het product slechts in die mate uit te pakken of te gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je wenst het product te behouden. Indien je besluit het artikel te retourneren dient het product met alle geleverde toebehoren en- indien redelijkerwijze mogelijk- in de originele staat en verpakking aan OBD Warenhuis geretourneerd te worden.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

  • Alle oorspronkelijke verpakkingsmaterialen moeten worden meegeleverd.
  • Alle kabels, handleidingen etc. moeten aanwezig zijn zoals geleverd.
  • Alles dient in het plastic verpakt te zijn zoals geleverd.
  • Het product moet voorzien zijn van (een kopie van) de aankoopfactuur.
  • Het product mag absoluut geen gebruikers sporen bevatten.
  • Het product moet bij de retourzending degelijk verpakt zijn in een stevige omdoos.

Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via [email protected] of ons contactformulier Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Je kan hier ons modelformulier herroepingsrecht downloaden (PDF formaat).

Hoe moet ik mijn retour versturen?

Stuur altijd jouw artikelen retour via het postkantoor met aangetekende verzending, dan ontvang je een verzendbewijs en is het mogelijk om de retourzending na te zoeken. OBD Warenhuis neemt geen verantwoording op zich indien het pakket zoek is geraakt. Bewaar het verzendbewijs dus zorgvuldig.

Let op, DPD levert niet op ons adres, elke andere vervoerder is geen probleem. Mocht je jouw pakket toch met DPD willen versturen, stuurt deze dan naar een pakketpunt en geef dit per e-mail aan ons aan met een zendingsnummer en datum, dan zorgen wij voor afhaling bij de DPD pakketshop.

Wat moet ik doen bij een beschadigd of defect artikel?

Indien je een beschadigd artikel hebt ontvangen of een (onder)deel defect is neem dan ook contact op met een medewerker van OBD Warenhuis, dit kan nog tot 5 dagen na ontvangst van jouw aankoop.

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Zodra het pakket bij ons binnen is gekomen, zullen we jouw retour zo spoedig mogelijk behandelen. Dit duurt in de regel 1-2 werkdagen. Wanneer alles in orde is, crediteren wij de bestelling en doen wij gelijk de terugbetaling. De verwerking van de terugbetaling is per bank of betaalmethode verschillend, dit kan van direct zijn tot aan 3 werkdagen duren.

Hoe ontvang ik mijn terugbetaling?

Indien een retour behandeld en goedgekeurd is, zullen wij deze terugbetalen op dezelfde manier waarop deze bestelling aan ons betaald is.

Bij de keuze voor Klarna achteraf betalen wordt de factuur aangepast en wordt er namens Klarna terugbetaald indien de factuur al voldaan is. Mocht de factuur van Klarna nog door je niet voldaan zijn, dan wordt de factuur aangepast en zal er nieuwe factuur per email worden verstuurd.