OBD2 Bluetooth interfaces

Uw auto uitlezen met een mobiele telefoon of tablet, dat klinkt bijna te goed om waar te zijn. Niets is minder waar, met nieuwe technieken wordt het steeds goedkoper om het motormanagement van uw auto zelf uit te lezen. Bluetooth OBD interfaces zijn inmiddels razend populair, u plugt de adapter in op uw OBD2 poort, koppelt uw telefoon, computer of tablet via bluetooth met de adapter en u bent klaar om uw auto uit te lezen met een app.

Obd bluetooth android

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een Android telefoon of tablet. Een bluetooth OBD adapter werkt niet met Apple apparaten, hiervoor heeft u een WiFi interface nodig. Gezien Android een open besturingssysteem is, leent dit zich uitermate goed voor autodiagnose en zelfgemaakte apps om uw auto uit te lezen met mobiel of tablet. Over het algemeen is live data en foutcodes beschikbaar. Met gespecialiseerde software is echter meer beschikbaar.

Diagnose stellen met een app

Over het algemeen wordt de adapter in combinatie met een OBD2 android app gebruikt. De meest populaire app is Torque of Torque Pro. Natuurlijk is er een breed scala aan andere apps beschikbaar, zoals de iCarly app voor BMW. Over het algemeen werkt elke willekeurige ELM327 bluetooth adapter met de meeste apps. Soms vergt het wat speurwerk om de juiste app en instellingen voor uw auto te vinden, mocht u er niet uit komen, staan wij natuurlijk altijd voor u klaar.

Dure OBD2 scanners niet altijd nodig

Zoals u leest, is het niet altijd nodig om een dure OBD2 scanner of andere diagnoseapparatuur aan te schaffen voor een simpele diagnose van uw auto. Een simpele ELM327 OBD2 adapter kan al voldoen, al dan niet via bluetooth of Wifi aangesloten. Uw auto uitlezen is nog nooit zo simpel geweest.

Sorteer 4 artikelen op

OBD Link CX

OBDLink CX

(10)
€ 109,00
Bekijk
OBD Link LX Bluetooth

OBDLink LX Bluetooth Interface

(130)
€ 89,50
Bekijk
Obdlink mx bluetooth ios

OBDLink MX+ Bluetooth Interface iOS&Android

(78)
€ 149,00 Adviesprijs € 159,00
Bekijk
Bekijk