BMW uitlezen

Uw BMW uitlezen is mogelijk met gespecialiseerde OBD2 of OBD1 uitleesapparatuur. Hierin kan u kiezen voor een apart diagnoseapparaat (ook wel testkast genoemd), of voor een interface welke u met uw computer, laptop, telefoon of tablet kan verbinden. De interfaces worden meestal met een USB aansluiting geleverd om aan uw laptop of computer te verbinden. Er zijn echter ook bluetooth en WiFi interfaces welke u met uw telefoon kan verbinden, in combinatie met een app kan u zo makkelijk en goedkoop uw BMW uitlezen. Let er wel op dat veel van deze simpele interfaces enkel het motormanagement kunnen uitlezen.

BMW uitleesapparatuur

Om geavanceerdere functies van uw BMW uit te lezen, heeft u een gespecialiseerd product nodig, zoals de Bavarian technic interfaces, of de iCarsoft i910 (II) voor de BMW. deze apparaten hebben doorgaans ondersteuning voor zeer veel functies, zoals bijvoorbeeld ABS, Airbag en service resets. Mocht u niet kunnen vinden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

BMW scanner

OBD Warenhuis is de hofleverancier van diagnoseapparatuur voor iedereen met een BMW. Een BMW uitlezen wordt het meest gedaan via BMW OBD2. Uw motormanagement uitlezen is dan ook zo gedaan met een BMW scanner.

BMW OBD1 uitlezen ook mogelijk

Voor oudere BMW’s hebben wij speciaal ontwikkelde OBD1 uitleesapparaten. Deze werken vaak met 20 pins verloopkabels. Het OBD1 protocol is de voorloper van OBD2. Wij bieden merkspecifieke BMW foutcodelezers om uw BMW voorzien van OBD1 uit te kunnen lezen.

Universele uitleesapparaten en merkspecifieke uitleesapparatuur voor BMW

Wilt u niet alleen uw motor uitlezen, maar ook andere systemen, zoals airbags of ABS? Dan kunt u gebruik maken van Autel of een BMW iCarsoft foutcodelezer. Een uitgebreider diagnoseapparaat kan naast het motormanagement ook andere systemen uitlezen en daarin foutcodes wissen.

EPB en TPMS systemen in uw BMW

Specifieke systemen als EPB (elektronische parkeerrem) en TPMS (bandenspanningssensoren) zijn met onze uitleesapparaten te benaderen, zodat u in staat bent de parkeerrem vrij te geven en bandenspanningssensoren zelf te activeren.

BMW service reset en onderhoud instellen

Wanneer u de olie van uw BMW heeft vervangen en u wilt een olie reset uitvoeren, dan heeft u hier speciale BMW service reset tools voor nodig, dit geldt ook voor ander onderhoud. Het instellen van service beurten is zo gedaan met een BMW reset tool.

BMW met telefoon uitlezen

Het draadloos uitlezen van uw BMW is mogelijk met de juiste dongle en software. U kunt hierbij denken aan een iCarsoft Wifi dongle, of een iCarsoft bluetooth scanner. Met deze uitleesapparatuur is het mogelijk uw auto met een telefoon of tablet uit te lezen. Ook kan live data worden weergegeven. Een BMW uitleesapparaat kopen doet u natuurlijk bij OBDwarenhuis.nl!