Uw Citroen uitlezen met een foutcodelezer

In uw Citroen zitten veel systemen en regelapparaten die kunnen worden uitgelezen met Citroen uitleesapparatuur. Systemen zoals het motormanagement, ABS, airbags en transmissie kunnen om wat voor een reden ook foutcodes bevatten. Een aanwezige foutcode in één van deze systemen heeft vaak als resultaat dat het storingslampje gaat branden. Om er achter te komen waarom het storingslampje is gaan branden, dient uw Citroen uitgelezen te worden. Door het uitlezen van de OBDII is er een storing te vinden in het motormanagement van uw Citroen. De gevonden foutcode wordt met een omschrijving van de eventuele oorzaak weergegeven. Op deze manier kunt u gericht gaan zoeken het het ontstaan van het probleem. Wanneer de oorzaak van het probleem is opgelost, kan de foutcode uit het systeem gewist worden.

Het verschil tussen OBD1 en OBD2 in uw Citroen

Wellicht vraagt u zich af of uw auto OBD1 of OBD2 is. Dit vrij simpel te beantwoorden. Wanneer uw Citroen een benzinemodel betreft, dan is deze altijd vanaf bouwjaar 2001 compatible met OBD2. Heeft u een diesel, dan is deze altijd vanaf bouwjaar 2004 OBD2 compatible. OBD2 heeft tevens als kenmerk dat de aansluiting een standaard 16 pins aansluiting is. Mocht u in het bezit zijn van een auto met een OBD2 aansluiting, dan kunt u altijd gebruikmaken van een universeel OBD2 uitleesapparaat voor het uitlezen van het motormanagement. Wilt u meer systemen uit kunnen lezen, dan dient er een merkspecifiek Citroen uitleesapparaat aangeschaft te worden. In Citroen diagnoseapparatuur bieden wij een ruime keus. Uw Citroen is altijd OBD1 als deze voor de bovengenoemde bouwjaren geproduceerd is. De wat oudere modellen zullen gebruik maken van een verloopkabel, vaak 30 pins. De Citroen OBD1 modellen zijn enkel uit te lezen met OBD1 uitleesapparatuur speciaal ontwikkeld voor Citroen. U kunt hierbij denken aan de iCarsoft i970 Citroen.

Het motormanagement (OBD2) en andere regelapparaten

De meeste universele uitleesapparaat kan alleen het motormanagement van Citroen uitlezen, ook wel OBD2 genoemd. De Citroens van tegenwoordig hebben natuurlijk veel meer technieken aan boord, zoals ABS, airbags, airco etc. In deze regelapparaten kunnen ook storingscodes voorkomen. Deze zijn met universele diagnoseapparatuur vaak niet benaderen. Om andere regelapparaten uit te lezen heeft u een Citroen merkspecifieke foutcodelezer nodig, of een professionele diagnosecomputer, die ontwikkeld zijn om ook in andere systemen te komen, om zo een meer volledige diagnose te kunnen stellen.

Een handige draadloze OBD tool voor uw Citroen

Het draadloos uitlezen van uw Citroen is tegenwoordig ook mogelijk met behulp van een wifi of bluetooth obd scanner. In een handomdraai kan een dergelijke draadloze dongle op de OBD2 poort van de auto aangesloten worden en gekoppeld worden met de telefoon of tablet. U kunt op deze manier heel eenvoudig én goedkoop data uit uw auto halen, zoals OBD2 foutcodes en wat live data. Citroen uitleesapparatuur kopen hoeft niet duur te zijn!