iCarsoft CR Plus - EU Pro - CR Pro

Door Kaj Albers - 25 feb. 2021

iCarsoft multimerk apparaten vergelijk CR Plus, EU Pro en de CR Pro.

Het merk iCarsoft richt zich al jarenlang lang op betaalbare diagnose apparatuur voor de consumentenmarkt. De apparaten zijn erg gebruiksvriendelijk, hebben voor de consument voldoende mogelijkheden en zijn qua prijs erg toegankelijk. iCarsoft is echt een merk voor de doe-het-zelvers.

Met de ontwikkeling van specifieke apparaten voor één automerk was iCarsoft er al heel vroeg bij. Zij waren één van de eersten die een apparaat op de markt brachten met vrij uitgebreide software voor een bepaald automerk. Door één automerk op een apparaat aan te bieden, kon de prijs van het apparaat laag gehouden worden. Door de jaren heen heeft iCarsoft echt een naam op gebouwd en heeft zich op deze manier weten te onderscheiden van de vorige fabrikanten van diagnoseapparatuur.

Ontwikkeling van nieuwe apparatuur

Toch was er ook veel vraag naar apparatuur om meerdere automerken uit te kunnen lezen, of service gerelateerde handelingen te doen. iCarsoft heeft aan de wens van de consument voldaan en drietal erg mooie apparaten ontwikkeld, namelijk de iCarsoft CR Plus, EU Pro en de CR Pro. Deze apparaten gaan we in dit artikel behandelen en leggen de verschillen uit!

Updates bij iCarsoft zijn gratis

Daar waar vele fabrikanten geld vragen voor updates, doet iCarsoft dit niet. Wanneer er updates beschikbaar komen, zijn deze gratis te downloaden. Nieuwe updates worden een paar keer per jaar uitgebracht. Het ontwikkelingsteam van iCarsoft is continu bezig met het doorontwikkelingen van hun software, hierbij worden bugs uit de software gehaald, nieuwe functionaliteiten toegevoegd en ook nieuwe modellen toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de apparaten nooit verouderd raken!

Nederlandse taal bij iCarsoft

De Nederlandse taal is wereldwijd maar erg klein, toch zijn de apparaten en de handleidingen voorzien van de Nederlandse taal. iCarsoft, de importeur en wij hebben dit door een nauwe samenwerking kunnen bewerkstelligen.

De iCarsoft CR Plus

Onlangs is er een verbeterde versie van de CR Plus uitgebracht, met betere hardware en betere software, zodat deze nog beter aansluit bij de wensen van de consument. De CR Plus is niet specifiek voor één automerk ontwikkeld, maar is breed inzetbaar op bijna elk automerk.

De iCarsoft CR Plus is een uitgebreide diagnosecomputer. De tool ondersteunt de volledige OBD2/EOBD diagnose en ondersteunt ook een diepere diagnose van de volgende 4 systemen: motor, automatische transmissie, ABS en airbag. Ook heeft de CR Plus een aantal handige servicefuncties. Zo kan ook de elektronische parkeerrem (EPB) vrijgegeven worden, stuurhoeksensor (SAS) gekalibreerd worde en de olie service interval gereset worden. De CR Plus is universeel en is geschikt voor bijna elk automerk. De CR Plus werkt op benzineauto's vanaf bouwjaar 2001 en dieselauto's vanaf bouwjaar 2004, dus enkel geschikt voor OBD2 en niet voor oudere auto’s die via OBD1 communiceren.

De iCarsoft EU Pro

In 2019 is de iCarsoft EU uitgebracht om een gat in de markt op te vullen. Er is ontzettend veel vraag naar een apparaat dat geschikt is voor Europese automerken, waarbij alle aanwezige systemen uitgelezen kunnen worden en waarbij er ook een tal van servicefuncties beschikbaar zijn.

De iCarsoft EU Pro is geschikt voor alle Europese automerken die communiceren via OBD2. Met de EU Pro kan elk systeem worden uitgelezen. De gevonden foutcodes kunnen gewist worden. Naast de diagnosefuncties bezit de iCarsoft ook een aantal servicefuncties voor het resetten en instellen van olie en service intervallen, vrijgeven van de elektronische parkeerrem, kalibreren van de stuurhoeksensor, inleren van nieuwe accu (accu registratie), roetfilter regenereren en het inleren van gasklep en het inleren van injectoren bij sommige modellen.

De iCarsoft CR Pro

In hetzelfde jaar als de EU Pro is ook de CR Pro uitgebracht. Dit apparaat in de uitgebreidere versie van de EU Pro, niet in functionaliteiten, maar in voertuigdekking.

De iCarsoft CR Pro is geschikt voor alle Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken die communiceren via OBD2. Met de CR Pro kan elk systeem worden uitgelezen. De gevonden foutcodes kunnen gewist worden. Naast de deze normale diagnosefunctie, bezit de iCarsoft ook een aantal service gerelateerde functies voor het resetten en instellen van olie en service intervallen, vrijgeven van de elektronische parkeerrem, kalibreren van de stuurhoeksensor, inleren van nieuwe accu (accu registratie), roetfilter regenereren en het inleren van gasklep en het inleren van injectoren bij sommige modellen.

Vergelijking mogelijkheden CR Plus, EU Pro en CR Pro kort samengevat

  • CR Plus kan enkel motormanagement, transmissie, ABS en airbags uitlezen (dus "maar" 4 systemen). Daarbij heeft deze beperkt functionaliteit voor olie/service reset, EPB (elektronische handrem) en SAS (stuurhoek kalibratie).
  • EU Pro kan nagenoeg alle systemen van Europese automerken uitlezen, ook heeft deze uitgebreidere mogelijkheden voor olie/servicereset, EPB, SAS, DPF (diesel partikelfilter regeneren), BMS (accuregistratie), injectoren en ETC (gasklep inleren).
  • CR Pro kan nagenoeg alle systemen van alle Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken uitlezen, ook heeft deze uitgebreidere mogelijkheden voor olie/servicereset, EPB, SAS, DPF (diesel partikelfilter regeneren), BMS (accuregistratie), injectoren en ETC (gasklep inleren).