OBDLink CX - Bimmercode

Door Kaj Albers - 20 mrt. 2021

Introductie OBDLink en Bimmercode

Het Amerikaanse merk OBDLink produceert al jarenlang, sinds 2002, kwalitatief hoogwaardige OBD2 producten. De gebruikte componenten zijn innovatief en lopen voor op de concurrentie. Zo maakt OBDLink gebruik van de snelste chipset verkrijgbaar, worden er automatisch OBD-protocollen herkend, is er een unieke PowerSafe functie en is er grote data buffer, wat nodig is voor alle data die door nieuw auto’s wordt verstuurd. Door continue de markt te monitoren, goed te luisteren naar de gebruikers en door te blijven ontwikkelen, blijft OBDLink vooroplopen met hun producten.

Ontwikkelen van producten voor specifieke vraagstukken

Dat OBDLink veel tijd steekt in ontwikkeling van goede hardware producten voor specifieke doeleinden, moge duidelijk zijn. Na de ontwikkeling van de populaire OBDLink EX voor Forscan, is het nu tijd voor de OBDLink CX. De CX is speciaal ontworpen voor de Bimmercode app. Door een intensieve samenwerking tussen OBDLink en Bimmercode kunnen wij nu deze prachtige OBDLink CX aanbieden.

Wat maakt de OBDLink CX perfect voor Bimmercode?

Bij de ontwikkeling van de CX zijn er een aantal belangrijke punten behandeld voor een optimale gebruikerservaring. De hoogste prioriteit is gegeven aan een 100% BMW voertuigdekking, een zeer stabiele verbinding en makkelijk te pairen apparaat met zowel Android als iOS.

Er is goed gekeken naar de behoefte van de gebruiker. Uit de BMW en Mini scene was er veel vraag naar een kwalitatief goed en betaalbaar product om zelf te kunnen coderen. Omdat deze vraag van allerlei verschillende BMW-bezitters kwam, was het dan ook erg belangrijk dat elk BMW en Mini model gecodeerd kon worden dat in de Bimmercode app beschikbaar is. De OBD-protocollen van de BMW en Mini’s moesten dan ook kunnen communiceren met de CX en de Bimmercode app. Dit is uiteindelijk ook gelukt!

OBDLink CX voertuigdekking

Bij het coderen is een stabiele verbinding tussen de app en het voertuig, via de OBDLink CX dongle, van groot belang. We moeten er niet aan denken dat onder het coderen de verbinding wegvalt met alle gevolgen van dien. Zo wordt er geen corrupte, maar volledige juiste, data doorgestuurd. Dit voorkomt defecte ECU’s.

De verbinding is een zogenaamde Bluetooth 5.1 BLE (Bluetooth low energy) verbinding. De 5.1 generatie zorgt voor een betere cache, wat de snelheid ten goede komt en lager energy verbruik heeft. De CX kan met Android apparaten en iOS (Apple) apparaten verbinden.

Algemene OBD2 diagnose met de gratis OBDLink app

De OBDLink CX kan ook gebruikt worden op elk ander automerk met de gratis meegeleverde OBDLink app. De OBDLink app kan het motormanagement van elke auto uitlezen, gevonden foutcodes wissen en live data weergeven. Houd er rekening mee dat dit alleen werkt op auto’s die via OBD2/EOBD communiceren. Dit zijn benzineauto’s vanaf bouwjaar 2001 tot nu en diesels vanaf bouwjaar 2004 tot nu. Zo kun je de OBDLink CX gebruiken voor diagnose en coderen bij BMW en Mini en voor diagnose op elk automerk.

OBDLink app

Kosten OBDLink CX en Bimmercode

De OBDLink CX biedt veel waar voor het geld. Voor 109 euro is de OBDLink CX te koop en de Bimmercode app kost €34,99. De OBDLink app wordt gratis met de CX meegeleverd.

Mogelijkheden Bimmercode en ondersteunde modellen

De Bimmercode app kan regeleenheden in BMW of Mini coderen om verborgen functies te ontgrendelen en de auto naar wens aan te passen. Activeer bijvoorbeeld de digitale snelheidsweergave in het combi-instrument of laat passagiers tijdens het rijden video's bekijken in het iDrive-systeem. Tevens kan de de Auto Start / Stop-functie of het Active Sound Design uitgeschakeld worden? Dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

Makkelijk coderen met Bimmercode

Ondersteunde auto's

- 1 reeks (2004+)

- 2-serie, M2 (2013+)

- 2 Serie Active Tourer (2014+)

- 2 Serie Gran Tourer (2015+)

- 3-serie, M3 (2005+)

- 4-serie, M4 (2013+)

- 5-serie, M5 (2003+)

- 6-serie, M6 (2003+)

- 7-serie (2008+)

- 8-serie (2018+)

- X1 (2009+)

- X2 (2018+)

- X3, X3 M (2010+)

- X4, X4 M (2014+)

- X5, X5 M (2006+)

- X6, X6 M (2008+)

- X7 (2019+)

- Z4 (2009+)

- i3 (2013+)

- i8 (2013+)

- Mini (2006+)

- Toyota Supra (2019+)

Voor- en nadelen OBDLink CX

De OBDLink CX heeft vele voordelen en maar weinig nadelen! We hebben het even in het kort opgesomd.

De voordelen:

  • Standaard OBD2/EOBD ondersteuning voor werking op elke auto
  • Gratis OBDLink app voor motormanagement diagnose op elk automerk
  • Ondersteund codeer functies voor BMW en Mini met de Bimmercode app
  • Compact design en bijna geen energieverbruik. Kan hierdoor gewoon in de auto blijven zitten!
  • Meest betaalbare optie voor het coderen van BMW en Mini modellen
  • Zeer stabiele Bluetooth verbinding, zonder data corruptie

De nadelen:

  • Niet geschikt voor Windows PC
  • Niet geschikt voor OBD1 auto’s (diesel ouder dan bouwjaar 2004 en benzine ouder dan 2001)

Conclusie

De OBDLink CX is een musthave voor degene die zelf opties wil vrij schakelen in zijn of haar BMW of Mini en daarnaast ook nog een diagnose van de motor wil doen. Het enige minpuntje is dat de Bimmercode app apart in de Play Store / App Store gekocht dient te worden en niet als een compleet pakket wordt geleverd met de OBDLink CX.