Honda 3 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

Verloopkabel van OBD-1 (3 pin) naar OBD-2 voor oudere Honda modellen om als nog OBD1 diagnose apparatuur op jouw auto te kunnen aansluiten.

Lees meer
€ 29,00
Incl. BTW
Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
Dit product is op voorraad
€ 29,00
Incl. BTW
Bekijk
Heb je een vraag over dit product?

Ons team staat je graag te woord!

Veelgestelde vragen Neem contact op
Contact

De Honda 3 pin OBD1 kabel: Een overzicht

De Honda 3 pin OBD1 kabel is een essentiële kabel voor autoliefhebbers, monteurs en iedereen die geïnteresseerd is in het diagnosticeren van problemen met hun Honda voertuig. Deze kabel, specifiek ontworpen voor Honda-auto's die zijn uitgerust met het OBD1-diagnosesysteem, stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot belangrijke voertuiginformatie en foutcodes te lezen die kunnen wijzen op potentiële problemen.

Wat is OBD1?

OBD staat voor "On-Board Diagnostics". Het is een computergestuurd systeem in auto's dat de prestaties van de motor en andere essentiële systemen bewaakt. Wanneer er een probleem wordt gedetecteerd, genereert het systeem een foutcode die kan worden uitgelezen met een geschikt diagnoseapparaat. OBD1 is de eerste generatie van dit systeem en werd voornamelijk gebruikt in auto's die zijn geproduceerd in de vroege jaren '90.

Waarom een Honda 3 pin OBD1 kabel?

De 3 pin aanduiding verwijst naar het aantal pinnen in de connector van de kabel. Deze specifieke configuratie is kenmerkend voor veel Honda-modellen uit die periode. Het gebruik van een 3 pin kabel zorgt voor een correcte en betrouwbare verbinding tussen het voertuig en het diagnoseapparaat.

Conclusie:

De Honda 3 pin OBD1 kabel is een waardevol hulpmiddel voor eigenaren van oudere Honda-modellen. Het stelt hen in staat om een dieper inzicht te krijgen in de gezondheid en prestaties van hun voertuig, wat kan leiden tot betere onderhoudsbeslissingen en een langere levensduur van de auto. Of je nu een doe-het-zelver bent of gewoon meer wilt weten over je auto, deze kabel is een investering die zichzelf snel terugverdient.

Deze verloopkabel zorgt ervoor dat er van een OBD-1 aansluiting een OBD-2 aansluiting wordt gemaakt. Om jouw Honda uit te lezen heb je hiernaast nog uitleesapparatuur nodig dat geschikt is voor OBD1.

Plus- en minpunten
  • Met behulp van deze verloopkabel kan met een compatible uitleesapparaat ook een oudere Honda voor bouwjaar 2001 uitgelezen worden
  • Robuuste materialen voor eindeloos gebruik
  • Werkt alleen met uitleesapparaten die ook het OBD1 protocol ondersteunen
Beknopte specificaties
  • Fabrikant Honda
  • Functionaliteiten Adapter, Verloopkabel
Review van Michael Buelens
Doet wat het moet do...

Doet wat het moet doen! Goede kwaliteit!

03-01-2020
Review van anonymous
Ik kon mijn eigen au...

Ik kon mijn eigen auto ermee uitlezen

19-03-2019