Launch CRP909X

Ontdek de kracht van efficiëntie met de Launch CRP 909X OBD2 diagnostische tool

Ga op een diagnostische reis met de Launch CRP 909X, jouw ultieme metgezel in geavanceerde voertuigdiagnostiek. De CRP 909X overbrugt de kloof tussen eenvoud en professionele prestaties en biedt een ongeëvenaard niveau van deskundigheid, afgestemd op al jouw diagnostische behoeften met snelle, nauwkeurige resultaten. Of je nu een professionele monteur, een autoliefhebber of een werkplaats eigenaar bent, deze tool is ontworpen om jouw diagnostische en onderhoudsproces te stroomlijnen, waardoor het onderhoud van voertuigen net zo moeiteloos wordt als een briesje.

Product hoogtepunten:

 • Uitgebreide diagnostische functies
 • Geavanceerde hardware technologie
 • Brede voertuigdekking
 • Intuïtieve gebruikersinterface
 • Wi-Fi Updates met één klik
Lees meer
€ 580,00
Incl. BTW
Adviesprijs € 645,00
Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
Dit product is op voorraad
€ 580,00
Incl. BTW
Adviesprijs € 645,00
Bekijk
Heb je een vraag over dit product?

Ons team staat je graag te woord!

Veelgestelde vragen Neem contact op
Contact

Moeiteloze prestaties binnen handbereik:

De Launch CRP 909X is ontworpen voor precisie en efficiëntie en biedt uitgebreide voertuigdekking voor meer dan 10.000 automodellen van meer dan 57 fabrikanten. Dankzij geavanceerde technologie biedt deze complete diagnostische functies, variërend van het lezen en wissen van codes tot geavanceerde functionaliteiten zoals actieve tests, aanpassing en matching.

Superieure integratie van hardware en software:

Uitgerust met een 7-inch touchscreen en een krachtige quad-core processor garandeert de CRP 909X een soepelere gebruikerservaring en snellere diagnostische analyses. Het op Android gebaseerde besturingssysteem is eenvoudig te navigeren, waardoor professionele diagnostiek voor iedereen toegankelijk is.

Een alles-in-één diagnostische oplossing:

Deze tool leest niet alleen codes; het verbetert jouw diagnostische mogelijkheden met geavanceerde functies zoals de 15 speciale functies, waaronder Olie Reset, EPB Reset, SAS Reset, BMS Reset, DPF Regeneratie en meer. Deze functies zorgen ervoor dat je niet alleen basisproblemen kunt oplossen, maar ook uitgebreid en complex onderhoud aan voertuigen kunt uitvoeren.

Ongeëvenaarde voertuigcompatibiliteit:

Of je nu werkt aan oudere OBD2-voertuigen of de nieuwste modellen, de brede compatibiliteit van de CRP 909X en de eenvoudige updates via Wi-Fi zorgen ervoor dat je altijd klaar bent om aan de behoeften van elk voertuig dat jouw werkplaats binnenrijdt, te voldoen.

Live gegevens en registratie:

Bewaak jouw voertuigparameters in realtime en leg de gegevensstromen vast voor diepgaande analyse. Deze functie helpt bij het begrijpen van intermitterende problemen en prestaties onder verschillende bedrijfsomstandigheden.

Ondersteunde automerken

AbarthHondaMitsubishi
AcuraHyundaiNissan
Alfa RomeoInfinitiOpel
AudiIsuzuPerodua
BentleyJaguarPeugeot
BMWJeepPolestar
BugattiKiaPorsche
BuickLamborghiniProton
CadillacLanciaRenault
ChevroletLandroverRolls-Royce
ChryslerLexusSaab
CitroenLincolnSeat
DaciaLynk & COSkoda
DaewooMahindraSmart
DaihatsuMarutiSprinter
DodgeMaseratiSsangYong
FiatMaybachSubaru
FordMazdaVAZ
GenesisMercedesVolkswagen
GMMiniVolvo
HoldenMitsubishi 

 

Welke diagnostische functies heeft de Launch CRP909X?

Voertuigidentificatie: De Launch Creader Professional CRP909X ondersteunt vier methoden voor voertuigidentificatie:

 • Automatische VIN-scan: De Launch Creader Professional CRP909X is uitgerust met de nieuwste automatische VIN-scanfunctie, waarmee je snel voertuigen kunt identificeren via het CAN-netwerk met slechts één klik.
 • Handmatige invoer van het VIN: Voor voertuigen die geen automatische VIN-scan ondersteunen, biedt de Launch Creader Professional CRP909X de mogelijkheid om handmatig het voertuig-VIN in te voeren.
 • Handmatige voertuigselectie: Als het VIN van het voertuig niet automatisch kan worden opgehaald uit de ECU, biedt de Launch Creader Professional CRP909X de mogelijkheid om het voertuig handmatig te selecteren.
 • Alternatieve voertuigidentificatie: Als de Launch Creader Professional CRP909X het voertuig niet kan identificeren, kun je de diagnose uitvoeren via de generieke EOBD-optie.

Automatische en handmatige scan: Wanneer je toegang hebt tot het diagnosegedeelte, zijn er twee scantopties beschikbaar:

 1. Automatische scan: Start automatisch een scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
 2. Handmatige scan: Start een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.

Automatische scan:

De "Automatische scan" functie is een praktische en uitgebreide diagnostische optie die automatisch alle beschikbare modules in het voertuig scant. Deze functie biedt snel en efficiënt een overzicht van de huidige besturingsmodules en detecteert eventuele foutcodes. Tijdens de automatische scan worden alle modules gecontroleerd op foutcodes, met de status als volgt weergegeven:

 • Rood - Er is een foutcode gedetecteerd in de besturingseenheid.
 • Groen - Er zijn geen foutcodes gevonden in de besturingseenheid.

Handmatige scan:

De "Handmatige scan" functie biedt naast de automatische scan de mogelijkheid om specifieke besturingsmodules in het voertuig te selecteren voor gerichte diagnose. Met deze functie kun je handmatig bepalen welke module je wilt scannen en analyseren. Door handmatig een specifieke besturingsmodule te selecteren, kun je je richten op een specifiek systeem of onderdeel van het voertuig. Dit is vooral handig als je een probleem vermoedt dat je wilt identificeren of een specifieke procedure wilt uitvoeren.
Componenten van de handmatige scan kunnen het volgende omvatten:

 • ECU-informatie
 • Foutcodes lezen
 • Foutcodes wissen
 • Livegegevens

OBD2/EOBD Algemene tests en functies

De EOBD/OBDII-tests biedt je een snelle manier om het systeem te controleren op componenten die verband houden met emissies wanneer het motorbeheerlampje brandt.

Foutcodes lezen: Via het menu 'Foutcodes lezen' kun je de opgeslagen, in behandeling zijnde en permanente foutcodes lezen die zijn geïdentificeerd in de besturingseenheid.

Foutcodes wissen: Met het menu 'Foutcodes wissen' kun je alle huidige en opgeslagen foutcodes uit de besturingseenheid wissen.

Livegegevens:

Met het menu 'Livegegevens' kun je de real-time PID-gegevens van de elektronische besturingseenheid bekijken, opnemen en afspelen.

 • Gegevens bekijken: De functie 'Gegevens bekijken' stelt je in staat om de real-time PID-gegevens van de elektronische besturingseenheid van het voertuig te bekijken, inclusief sensorgegevens en de werking van schakelaars, spoelen en relais.
 • Gegevens opnemen: De functie 'Gegevens opnemen' legt PIDs vast om je te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die anders niet kunnen worden geïdentificeerd.
 • Gegevens afspelen: 'Gegevens afspelen' stelt je in staat om de opgenomen PID-gegevens te bekijken.

Freeze Frame:

Het menu 'Freeze Frame' biedt een momentopname van kritieke operationele omstandigheden van het voertuig die automatisch worden geregistreerd door de boordcomputer op het moment dat een foutcode wordt geïdentificeerd. Deze functie is handig om te bepalen onder welke operationele omstandigheden de fout is opgetreden.

I/M gereedheid:

Met 'I/M gereedheid' kun je een momentopname bekijken van de werking van het emissiesysteem van de OBDII/EOBD-voertuigen.

O2-sensor Monitor Test:

Volgens de OBD II-regelgeving moeten bepaalde voertuigen worden gecontroleerd en getest op zuurstofsensoren (O2) voor emissiegerelateerde storingen. De functie 'O2-sensor Monitor Test' wordt gebruikt om de voltooide resultaten van de O2-sensormonitortest op te halen.

EVAP-systeemtest:

De 'EVAP-systeemtest' stelt je in staat om een lektest voor het EVAP-systeem van het voertuig te starten. De Launch Creader Professional CRP909X voert deze lektest niet uit, maar geeft het signaal aan de boordcomputer van het voertuig om de test te starten.

On-Board Monitor:

De functie 'On-Board Monitor-test' is handig na onderhoud of na het wissen van het geheugen van de voertuig-ECU. Voor niet-CAN-voertuigen ontvangt deze functie testresultaten voor emissiegerelateerde aandrijfcomponenten en systemen die niet continu worden bewaakt. Voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor emissiegerelateerde aandrijfcomponenten en systemen die zowel continu als niet-continu worden bewaakt.

Componenttest:

De functie 'Componenttest' stelt de Launch Creader Professional CRP909X in staat om de werking van voertuigcomponenten of systemen te controleren.

Voertuiginformatie:

De functie 'Voertuiginformatie' stelt je in staat om het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-identificatienummers (CIN's) en kalibratieverificatienummers op te halen.

Voertuigstatus:

Deze functie wordt gebruikt om de huidige status van het voertuig te controleren, inclusief communicatieprotocollen van OBD II-modules, het aantal opgehaalde foutcodes, de status van de storingindicatorlamp (MIL) en andere relevante informatie.

ECU-informatie:

Deze functie stelt je in staat om specifieke informatie opgeslagen in de ECU te lezen, zoals modulenummer, besturingseenheidtype, software-encodingnummer, softwareversienummer, hardware-onderdeelnummer en hardwareversienummer.

Foutcodes lezen:

Deze functie maakt de analyse van foutcodes mogelijk die zijn gedetecteerd door de besturingseenheid. Deze codes bevatten cruciale informatie over mogelijke problemen in het voertuig, die helpen bij het lokaliseren en identificeren van problemen.

Foutcodes wissen:

Deze functie maakt het verwijderen van huidige en opgeslagen foutcodes uit een geselecteerde besturingseenheid mogelijk. Dit is handig om te controleren of problemen zijn opgelost na reparaties en om waarschuwingslampjes op het dashboard te resetten.

Livegegevens:

Deze functie biedt real-time toegang tot de huidige parameters van voertuigsensoren, waardoor de status en prestaties van systemen en componenten kunnen worden bewaakt. De gegevens kunnen worden weergegeven in verschillende modi, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

 • Tekstmodus: Hiermee worden de parameters weergegeven in een tekstformaat, gepresenteerd als een lijst.
 • Grafiekmodus: Hiermee kun je de parameters bekijken in de vorm van grafieken.
 • Gecombineerde grafieken: Deze modus combineert meerdere grafieken om vergelijkingen tussen verschillende parameters mogelijk te maken.

OBFCM ondersteuning:

Kan het brandstofverbruik uitlezen, maar op het moment van schrijven kan dit nog niet aan de RDW teruggestuurd worden voor de APK.

Welke basis onderhoudsfuncties heeft de CRP909X?

Als het gaat om basis onderhoud voor je auto, zijn er een aantal standaardprocedures die echt belangrijk zijn om je voertuig in topconditie te houden. De 'Basis Onderhoudstaken' omvatten verschillende klussen die je met een beetje kennis prima zelf kunt doen, maar die wel een grote invloed hebben op de levensduur en efficiëntie van je auto. In dit deel gaan we in op eenvoudige, maar essentiële onderhoudsmaatregelen, zoals het resetten van de olie en het beheren van de batterij, en meer. Het draait allemaal om ervoor te zorgen dat je auto soepel en betrouwbaar blijft rijden. Door deze procedures regelmatig toe te passen, verbeter je niet alleen de prestaties van je auto, maar voorkom je ook ongemak en potentieel dure problemen op de lange termijn.

Activeren van de Service Interval Reset:
 

Vergemakkelijk het onderhoud van je voertuig door handig gebruik te maken van de mogelijkheid om je service-indicatoren efficiënt te resetten. Na het voltooien van specifieke onderhoudstaken, biedt deze functie je de optie om de service-intervalgegevens van je voertuig te wissen, waardoor je als het ware met een schone lei begint. Deze handeling schakelt niet alleen het servicealarm uit, maar bereidt het systeem ook voor op een nieuwe fase van onderhoud. Deze functionaliteit komt vooral van pas na uitgebreide procedures zoals olieverversingen, het vervangen van oliefilters en andere belangrijke servicemomenten. Door deze functie te benutten, behoud je een nauwkeurige logboekregistratie van de onderhoudsgeschiedenis van je voertuig. Dit stelt je in staat om altijd vooruit te plannen met betrekking tot toekomstig onderhoud, en zo je voertuig in optimale conditie te houden.

Elektronische Parkeerrem (EPB):

Betreed het domein van geavanceerd onderhoud met de optie om de elektronische parkeerremmen aan de achterzijde van je voertuig opnieuw te kalibreren. Dit is geen simpele reset, maar eerder een cruciale stap die vaak vereist is bij vervangingen binnen het remsysteem, zoals achterste remblokken, schijven, pad-sensoren of remklauwen. Het opnieuw afstellen van de elektronische parkeerrem na onderhoud is geen lichte zaak; het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat dit cruciale veiligheidskenmerk zonder problemen blijft werken. Het negeren van deze herkalibratie kan de remprestaties in gevaar brengen en potentieel de veiligheid van jouw voertuig en de inzittenden bedreigen. Het draait hier niet alleen om prestaties, maar ook om veiligheid en betrouwbaarheid.

Starten van het DPF Regeneratieproces:

Neem de touwtjes in handen als het gaat om de gezondheid van je voertuig. Je hebt nu de optie om het regeneratieproces van de motor (ECU) te starten, een essentiële stap om de functionaliteit en levensduur van je dieselroetfilter te behouden. Maar wacht, er is meer. Je kunt ook verschillende systeemcomponenten en sensoren resetten en kalibreren na vervanging, vooral belangrijk na het plaatsen van nieuwe cruciale onderdelen zoals de NOx-sensor, het dieselroetfilter of sensoren die uitlaatgassendruk meten. Deze functie is niet alleen handig wanneer je dieselroetfilter meteen een regeneratie nodig heeft, het speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de algemene prestaties van je voertuig. Het helpt schadelijke emissies te verminderen en bevordert een betere brandstofefficiëntie. Door gebruik te maken van deze functie los je niet alleen huidige problemen op, maar investeer je ook in een soepelere, milieuvriendelijkere en kostenefficiëntere werking van je voertuig.

Stuurhoeksensors Resetten (SAS):

In deze onderhoudstaak draait het allemaal om het opnieuw kalibreren van de stuurhoeksensor, zodat je stuur weer perfect in de neutrale (nul) positie staat. Vooral na het vervangen van de stuurhoeksensor of de G-sensor is deze stap van het grootste belang. Door een nauwkeurige herkalibratie zorg je ervoor dat de systemen voor stuurhoekcorrectie op hun best blijven presteren, wat de veiligheid en de effectiviteit van je voertuig aanzienlijk verbetert. Met dit resetproces voor de SAS behoud je de specifieke stuurrespons en rijstabiliteit die je verwacht in moderne auto's.

Initialisatie van het Batterijbeheersysteem (BMS):

Met deze onderhoudsoptie kun je de batterijbewakingseenheid resetten. Het is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen de batterijsensor en de systemen van je voertuig vlekkeloos verloopt. Deze functie wordt vooral belangrijk wanneer je de hoofdbatterij of de batterijsensor vervangt. Door het BMS (Battery Management System) correct te initialiseren en te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat je batterij optimaal presteert en langer meegaat, wat de algemene efficiëntie en betrouwbaarheid van je voertuig ten goede komt.
 

Welke geavanceerde onderhoudsfuncties heeft de CRP909X?

In het wereldje van voertuigverzorging spelen de 'Geavanceerde Onderhoudsfuncties' een cruciale rol bij het versterken van de technische gezondheid en het verbeteren van de prestatieparameters van je voertuig. Dit zijn gespecialiseerde klussen die verder gaan dan de gebruikelijke checks en zich richten op de complexere onderdelen die essentieel zijn voor de geavanceerde werking van je voertuig. In dit deel kom je een reeks geavanceerde taken tegen, van ingewikkelde systeemherkalibraties tot het precies diagnosticeren van elektronische eenheden. Het beheersen van deze functies is van groot belang om kritieke storingen te voorkomen, je voertuig op zijn best te houden en de levensduur ervan te verlengen. Hoewel deze taken technischer zijn, zijn ze onmisbaar voor degenen die de geavanceerde functies van hun voertuig willen behouden en de levensduur willen verlengen, zeker met alle technologische ontwikkelingen van vandaag de dag.

Herinitialiseren van Injectoren:
 

Haal het maximale uit precisie met de optie om de programmering van dieselinjectoren binnen de Electronic Control Unit (ECU) opnieuw te kalibreren. Dit cruciale proces is een gamechanger als het gaat om het behouden van de exacte brandstofafgifte aan de cilinders van je motor, wat van essentieel belang is voor de prestaties en brandstofefficiëntie van je voertuig. Wanneer je te maken hebt met nieuwe situaties, zoals het vervangen van de ECU of injectoren, is het gebruik van deze onderhoudsfunctie van groot belang om ervoor te zorgen dat de vernieuwde onderdelen van je voertuig perfect samenwerken. Deze herkalibratie gaat niet alleen over resetten; het draait om het fijn afstemmen van de brandstofdynamiek van je voertuig. Het resultaat? Topprestaties en brandstofefficiëntie die je rijervaring naar een nieuw niveau tillen.

Initiëren van AdBlue System Reset:

Begin met een frisse start en haal het beste uit je AdBlue-systeem met de mogelijkheid om het terug te zetten naar de originele fabrieksinstellingen. Als je bepaalde reparaties of onderhoudswerkzaamheden uitvoert, zoals het installeren van een nieuwe AdBlue-injector, het bijvullen van de AdBlue-tank of het vervangen van belangrijke onderdelen binnen het AdBlue-systeem, is dit vaak de juiste stap om het systeem te vernieuwen. Door deze reset uit te voeren, ga je niet alleen terug naar de standaardinstellingen; je optimaliseert het systeem zodat het optimaal presteert, precies zoals de fabrikant het heeft bedoeld. Dit is essentieel om het volledige potentieel van je voertuig te benutten, de prestaties te verbeteren en schadelijke emissies te minimaliseren. Het is eigenlijk alsof je op de 'reset-knop' drukt om de efficiëntie en milieubewustheid in je dagelijkse rijervaring te stimuleren.

Initialisatie van de Gasklephuis (ETC):

Klaar voor een rit zonder haperingen? We hebben een speciale functie die gewijd is aan het herkalibreren van de instellingen van je gasklephuis en ze weer in topconditie brengt. Dit noemen we ook wel gasklephuisinitialisatie, en het is essentieel om de motor optimaal te laten draaien en brandstof efficiënt te gebruiken. Wat gebeurt er eigenlijk? Het reset de 'aangeleerde waarden' van het gasklephuis, dat zijn de specifieke instellingen die je motor in de loop van de tijd heeft geoptimaliseerd voor de beste prestaties. Vooral na gebeurtenissen zoals het vervangen van het gasklephuis, het schoonmaken ervan, of zelfs het loskoppelen van de accu, is deze reset nodig. Die gebeurtenissen kunnen namelijk het nauwkeurige evenwicht van je motor verstoren. Met deze reset geef je je voertuig eigenlijk een frisse start, zodat het net zo goed blijft presteren als toen het net uit de fabriek kwam rollen.

Resetten van Lucht/Brandstofverhouding (A/F):

Betreed de wereld van geoptimaliseerde voertuigprestaties met onze mogelijkheid om je lucht-brandstofverhouding nauwkeurig af te stemmen. Dit is geen gewone instelling; het is essentieel voor de prestaties, brandstofefficiëntie en emissie-uitstoot van je voertuig. Het fine-tunen van deze verhouding kan de levensduur van je motor aanzienlijk verbeteren en de milieu-impact verminderen. Vooral wanneer je te maken hebt met veranderingen in de kwaliteit of het octaangehalte van de brandstof, wordt deze reset voor lucht/brandstof onmisbaar. Het gaat niet alleen om aanpassen; het draait om het overwinnen van veranderingen in brandstofomstandigheden en ervoor zorgen dat je voertuig altijd op zijn best presteert, ongeacht de externe factoren.

Transmissie Resetten (CVT):

Geniet van naadloze schakelmomenten met onze functie die je transmissie-instellingen terugzet naar hun fabrieksprecisie. Dit is niet zomaar een simpele reset; het is essentieel onderhoud om ervoor te zorgen dat je versnellingsbak soepel en efficiënt werkt zoals hij oorspronkelijk bedoeld was. Deze systeemvernieuwing is vooral van groot belang na ingrijpende transmissie-ingrepen, zoals demontage of grondige reparaties. Door de transmissie-instellingen opnieuw in te stellen en te fine-tunen, herstel je niet alleen, maar verbeter je ook de functionaliteit ervan na de service, waardoor schakelen vloeiender verloopt en de efficiëntie toeneemt. Beschouw deze functie als een onmisbaar onderdeel van het preventieve onderhoud voor je voertuig, een investering in een langere levensduur en betere prestaties van je transmissiesysteem. Het gaat niet alleen om het handhaven van standaarden, maar om het helemaal optimaliseren van je rijervaring.

Herinitialiseren van Krukaspositie Sensor (TEC):

Dompel jezelf onder in de precisie van engineering met onze functie die is ontworpen om de operationele tolerantie van de krukas ten opzichte van de krukaspositiesensor opnieuw te kalibreren. Dit is verre van een eenvoudige taak; het is een essentieel onderdeel van voertuigonderhoud, vooral wanneer je cruciale componenten zoals de ECU, de sensor zelf, of het vliegwiel van de krukas vervangt. Het wordt ook kritisch wanneer de foutcode P1336 opduikt. Het uitvoeren van deze procedure met precisie is niet alleen gunstig, maar noodzakelijk voor de optimale werking van de motor, wat zorgt voor nauwkeurige ontstekingstiming en brandstofinjectie. Uiteindelijk verbetert dit de algehele functionaliteit en efficiëntie van je voertuig. Het gaat niet alleen om een onderhoudsmaatregel; het is het bewaken van de harmonie van je motor en de betrouwbaarheid van de prestaties van je voertuig.

Ontluchten van de ABS-pomp (ABS):
 

Duik in de wereld van nauwkeurig onderhoud met onze optie om lucht uit je ABS-systeem te verwijderen, een cruciale stap om de volledige remdruk te herstellen. Luchtbellen in de remleidingen kunnen de efficiëntie van je remmen verminderen en potentiële gevaren met zich meebrengen. Vooral na ingrepen aan het ABS-module, de pomp, de hoofdremcilinders, of zelfs de remleidingen zelf, is een grondige ontluchting van het ABS-systeem van het grootste belang. Deze procedure draait niet alleen om verbetering; het gaat erom de optimale reactie van het remsysteem te herstellen, zodat elke rit zo veilig en efficiënt mogelijk verloopt.

Bandenspanningsbewaking (TPMS):

Dompel jezelf onder in hands-on onderhoud met deze functie die is ontworpen voor naadloze interactie met het bandenspanningsbewakingssysteem van je voertuig. Het draait niet alleen om het resetten van het bandenspanningswaarschuwingslampje; het is je eerste verdedigingslinie. Of je nu te maken hebt met gevaarlijk lage bandenspanning, nieuwe bandenspanningssensoren of gloednieuwe rubberen banden op je wielen, deze functie is onmisbaar. Het gaat niet alleen om het in de gaten houden van je banden; het draait om het omarmen van proactieve waakzaamheid en ervoor zorgen dat de prestaties van je voertuig altijd op hun best zijn.

Initialisatie van het Luchtveringsysteem:
 

Deze onderhoudsactiviteit staat in het teken van het kalibreren van de ophangingssystemen van je voertuig. Deze kalibratie is van levensbelang om de juiste carrosseriehoogte te behouden, wat aanzienlijk bijdraagt aan de algehele prestaties en veiligheid van je voertuig. Dit wordt vooral belangrijk als er wijzigingen zijn aangebracht aan de hoogtesensor van de carrosserie, het luchtveringsysteem of de besturingsmodule. Het kan ook nodig zijn als het voertuigniveau afwijkt van de standaardspecificaties. Door deze kalibratie goed in de gaten te houden, zorg je voor optimale wegligging, rijcomfort en voorkom je mogelijke schade aan de ophanging of banden van je voertuig.

Initialisatie van Adaptieve Koplampen (AFS):
 

Met deze onderhoudsfunctie kun je de instellingen van de adaptieve koplampen opnieuw afstemmen. Het AFS-systeem is van vitaal belang voor de veiligheid van je voertuig, omdat het de verlichting aanpast op basis van de omgevingslichtintensiteit. Het schakelt de koplampen automatisch in en past de verlichtingshoek tijdig aan op basis van de snelheid en positie van het voertuig. Het opnieuw initialiseren van het AFS-systeem is sterk aan te raden na het vervangen van onderdelen zoals de adaptieve koplampen zelf, de niveausensor of xenonlampen, om ervoor te zorgen dat het systeem nauwkeurig blijft functioneren en je optimale zichtbaarheid biedt onder verschillende omstandigheden.

Initialisatie van het Immobilisatiesysteem (IMMO):

Deze onderhoudsfunctie helpt bij het opnieuw synchroniseren van je sleutel met het immobilisatiesysteem van je voertuig, een cruciale stap om de immobilisator te ontgrendelen. Het opnieuw synchroniseren is vaak nodig na het vervangen van onderdelen zoals de ontstekingssleutel, het ontstekingsslot, of de sleutelbatterij. Door de sleutel en het systeem opnieuw te koppelen, zorg je ervoor dat de communicatie tussen deze componenten optimaal blijft verlopen, wat essentieel is voor de juiste werking en beveiliging van je voertuig.

Initialisatie van de Stoelbezettingssensor (SRS):

Met deze onderhoudstaak kun je de airbagsensor voor stoelbezetting kalibreren. Deze kalibratie is van cruciaal belang na het vervangen van de sensor, om ervoor te zorgen dat het airbagsysteem correct blijft functioneren. Een nauwkeurig gekalibreerde sensor garandeert de maximale prestaties van het airbagsysteem, wat van vitaal belang is voor de veiligheid van de inzittenden van het voertuig. Het zorgt ervoor dat de aanwezigheid van de passagier en de noodzaak van airbag-ontplooiing nauwkeurig wordt gedetecteerd tijdens een ongeval. Kortom, deze functie verbetert de algehele veiligheidsmaatregelen van je voertuig.

Initialisatie van de Airconditioning (A/C):

Deze onderhoudsprocedure maakt het mogelijk om de geregistreerde waarden van de airconditioningcompressor te resetten. Dit wordt met name kritisch wanneer de compressor is vervangen om ervoor te zorgen dat het systeem correct functioneert. Een succesvolle initialisatie van de airconditioning garandeert optimale prestaties van het systeem, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring, ongeacht de weersomstandigheden. Het resetten van de airconditioningcompressor helpt ook om de levensduur van de unit te verlengen, wat leidt tot efficiënter energiegebruik en verminderde lange termijn onderhoudskosten.

Hoogspanningssysteem (HV):

Deze onderhoudsfunctie maakt inspectie van het hoogspanningssysteem mogelijk terwijl het is losgekoppeld van een stroombron. Deze functie is cruciaal voor veiligheid en efficiëntie bij het uitvoeren van diagnostische procedures of onderhoud aan het hoogspanningssysteem. Het stelt technici in staat om mogelijke storingen te identificeren zonder blootstelling aan de gevaren van een geladen hoogspanningssysteem, wat de veiligheid op de werkplek bevordert. Bovendien draagt het bij aan efficiëntere uitvoering van taken door de mogelijkheid van vroegtijdige foutdetectie.

Initialisatie van de Bandenmaat:

Met deze onderhoudsfunctie kun je de bandenmaat in de Electronic Control Unit (ECU) van je voertuig aanpassen. Dit is essentieel als je banden met een andere maat dan de originele installeert. Door de bandenmaat opnieuw te programmeren in de ECU kunnen verschillende voertuigsystemen - zoals het Anti-lock Braking System (ABS), het Traction Control System en de snelheidsmeter - zich aanpassen aan de nieuwe bandafmetingen. Dit zorgt ervoor dat de rijprestaties, veiligheid en nauwkeurigheid van je voertuig behouden blijven, zelfs na een verandering in bandenmaat.

Initialisatie van het Taalsysteem:

Met deze onderhoudsfunctie kun je de taal die op het dashboard van je voertuig wordt weergegeven, aanpassen. Dit is vooral handig voor geïmporteerde of geëxporteerde voertuigen, of wanneer de auto wordt bestuurd door chauffeurs die verschillende talen spreken. Het stelt chauffeurs in staat om informatie in een taal te bekijken die ze begrijpen, wat de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van het voertuig ten goede komt. Deze aanpassing kan ook handig zijn als je een tweedehands voertuig hebt gekocht dat oorspronkelijk uit een regio komt waar een andere primaire taal wordt gesproken. Deze functionaliteit biedt flexibiliteit en maakt je voertuig toegankelijker voor een breder scala aan gebruikers.

Initialisatie van de Transportmodus:

Met deze onderhoudsfunctie kun je de transportmodus in- of uitschakelen, een essentiële maatregel wanneer een voertuig wordt vervoerd. Deze modus is ontworpen om voertuigen te beschermen tegen mogelijke schade of overmatige slijtage tijdens het transport door bepaalde functies, waaronder het elektrische systeem, te beperken. Deze voorzorgsmaatregel helpt ook om de levensduur van de voertuigaccu te behouden. Het is belangrijk op te merken dat na levering of na het transport de transportmodus moet worden uitgeschakeld om de volledige functionaliteit van het voertuig te herstellen.

Initialisatie van het Start/Stop-systeem:

Deze onderhoudstaak maakt het beheer van het start/stop-systeem van het voertuig mogelijk, een functie die is ontworpen om het brandstofverbruik en de emissies te verminderen. Dit wordt bereikt door de motor automatisch uit te schakelen wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij verkeerslichten, en weer op te starten wanneer de beweging wordt hervat. Deze functie geeft de bestuurder de mogelijkheid om het start/stop-systeem aan of uit te schakelen, zodat het zich aanpast aan hun voorkeuren en rijomstandigheden. Door deze optie te bieden, krijgen bestuurders meer controle over de functionaliteit van hun voertuig, wat mogelijk hun algehele rijervaring verbetert.

Initialisatie van Deur/Panoramisch Raam:

Deze onderhoudsactiviteit helpt bij het opnieuw instellen van de posities van zowel deuren als panoramische ramen. Dit wordt cruciaal na vervanging van deze componenten of wanneer hun exacte locaties niet zijn geregistreerd in de besturingseenheid. Door deze procedure uit te voeren, wordt de communicatie tussen de ramen en het besturingssysteem van het voertuig hersteld, wat zorgt voor nauwkeurige en soepele bediening. Deze verbetering bevordert de algehele prestaties en levensduur van de raakmechanismen, waardoor toekomstige potentiële problemen worden verminderd.

Activering van de Elektronische Waterpomp:

Met deze onderhoudstaak kun je de elektronische waterpomp bedienen, een essentieel onderdeel voor het ontluchten van het koelsysteem. Het inschakelen van de waterpomp is cruciaal na vervanging van de pomp of het verversen van de koelvloeistof, omdat dit helpt bij het verdrijven van lucht uit het systeem, het circuleren van de koelvloeistof en het handhaven van de juiste motortemperatuur. Deze procedure maakt efficiënt onderhoud van het koelsysteem van je voertuig mogelijk.

Power Balance:

Met deze onderhoudsfunctie kun je de prestaties van individuele cilinders in je voertuig analyseren. Met behulp van livegegevens toont de Power Balance-functie de verbrandingsefficiëntie van elke cilinder in de vorm van een golfdiagram. Dit stelt je in staat eventuele onevenwichtigheden in de motorprestaties te identificeren, wat kan wijzen op mogelijke problemen zoals defecte brandstofinjectoren of onregelmatige compressie. Deze functie is van groot belang voor preventief onderhoud en de vroege detectie van mogelijke problemen om grotere motorstoringen te voorkomen.

Welke talen worden ondersteund?

 • Engels
 • Spaans
 • Frans
 • Duits
 • Italiaans
 • Portugees
 • Pools

Wat wordt geleverd bij de CRP909X?

 • 1x Launch CRP 909X OBD2 Diagnostisch Hulpmiddel
 • 1x OBD2 Diagnostische Kabel
 • 1x DC Stroomlaadkabel
 • 1x Gebruikershandleiding
 • 1x Draagtas

Betrouwbare after-sales ondersteuning:

Onze toewijding eindigt niet na jouw aankoop. We bieden een garantie van één jaar en continue technische ondersteuning voor absolute gemoedsrust. Ons professionele klantenserviceteam staat altijd klaar om je te helpen.

Samenvatting

De Launch CRP909X is een krachtig diagnostisch hulpmiddel met uitgebreide diagnostische, onderhouds- en servicefuncties voor voertuigen. Het biedt de mogelijkheid om foutcodes te lezen en wissen, livegegevens te bekijken, onderhoudstaken uit te voeren zoals olie-resetten en batterijbeheersysteeminitialisatie, geavanceerde functies zoals ABS-ontluchting en TPMS-reset uit te voeren, en nog veel meer. Door het gebruik van de CRP909X kunnen autoproblemen worden opgespoord, onderhoud efficiënter worden uitgevoerd en de algehele prestaties en betrouwbaarheid van voertuigen worden verbeterd.

Houd er rekening mee dat het gebruik van deze functies vereist dat je bekend bent met de specifieke procedures en vereisten voor je voertuig. Raadpleeg altijd de handleiding van het apparaat en de fabrikantspecificaties voor het uitvoeren van onderhouds- en diagnostische taken.

Let op: Hoewel de informatie in dit document nauwkeurig is op het moment van publicatie, kunnen de specificaties en functies van de Launch CRP909X in de loop van de tijd veranderen. Het is raadzaam om de meest recente documentatie en updates van de fabrikant te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Plus- en minpunten
 • Uitgebreide diagnostiek: De CRP909X biedt uitgebreide diagnostische mogelijkheden, waarmee gebruikers codes kunnen lezen en wissen, realtime gegevens kunnen bekijken en geavanceerde functies kunnen uitvoeren, zoals activeringstests en systeemaanpassingen voor verschillende voertuigsystemen.
 • Brede voertuigdekking: Dankzij de geavanceerde compatibiliteit ondersteunt de CRP909X een breed scala aan voertuigen, waardoor het een veelzijdig instrument is voor gebruikers die te maken hebben met meerdere voertuigmerken en -modellen.
 • Gebruiksvriendelijke interface: Het apparaat heeft een duidelijke, intuïtieve interface, waardoor het toegankelijk is voor zowel professionals als amateurgebruikers. Het snel reagerende aanraakscherm en het duidelijke menu dragen bij aan een probleemloos diagnostisch proces.
 • Geavanceerde onderhoudsfuncties: Naast de standaarddiagnose biedt de CRP909X ondersteuning voor geavanceerde onderhoudstaken (zoals injectorcodering, DPF-regeneratie en accuregistratie) die doorgaans worden aangetroffen in duurdere gereedschappen, wat meer waarde en nut biedt bij routineonderhoud en complexe reparaties.
 • Draadloze connectiviteit: Uitgerust met Wi-Fi-mogelijkheden kan de CRP909X eenvoudig software-updates ontvangen, zodat het gereedschap altijd up-to-date is met de nieuwste voertuigmodellen en diagnostische functies. Deze connectiviteit maakt het ook eenvoudiger om gegevens te delen en af te drukken.
 • Meertalige ondersteuning: De CRP909X is geschikt voor een wereldwijd gebruikersbestand en kan in meerdere talen worden bediend, waardoor taalbarrières worden geslecht en het apparaat toegankelijker wordt voor gebruikers over de hele wereld.
 • Update kosten: Hoewel de CRP909X in eerste instantie wordt geleverd met gratis software-updates, kunnen gebruikers op de lange termijn aanzienlijke kosten maken voor updates, wat als een nadeel kan worden beschouwd in vergelijking met tools die levenslang gratis updates bieden.
 • Complexiteit voor amateurs: Ondanks de gebruiksvriendelijke interface kunnen de vele functies en de technische diepgang van de CRP909X overweldigend zijn voor amateurgebruikers of doe-het-zelvers. De geavanceerde functies vereisen een leercurve en een gedegen begrip van voertuigdiagnostiek om effectief te kunnen worden gebruikt.
Beknopte specificaties
 • Fabrikant Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Bentley, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Fiat, Ford EU, Ford USA, General Motors, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Toyota, Universeel, Volkswagen, Volvo
 • Eigenschappen APK 2, Eigen accu, Touchscreen, Uitleesapparaat, Updates, Verbinden met computer, WIFi verbinding
 • Functionaliteiten ABS, Accu inleren, Actuatoren aansturen, Airbag, Coderen, Componenten testen, Elektronische parkeerrem openen, Foutcodes wissen, Freeze frame, Gasklep inleren, Injectoren inleren, Lambdasonde / o2 sensors, Live data, Motor uitlezen, Motormanagement reset, Olie reset, Remblok reset, Roetfilter regenereren, Scantool, Service reset, Startonderbreker / immo, Stuurhoeksensor kalibreren, Transmissie
 • Protocol CAN, EOBD, ISO 9141, J1850 PWM, J1850 VPW, JDM, JOBD, K-Line, KWP-2000, OBD1, OBD2
Review van Patrick de Waal
Kan belachelijk veel

Het ding kan belachelijk veel, ik had de tekst aandachtig gelezen voor het bestellen, ik werd een beetje duizelig van. Maar het klopt toch echt, top apparaat!

26-03-2024