Mazda / Toyota 17 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

Mazda en Toyota hebben een verscheidenheid aan voertuigen geproduceerd met verschillende soorten On-Board Diagnostics (OBD) systemen. Een van deze systemen is het OBD1-systeem, dat van toepassing is bij auto's ouder dan bouwjaar 2000. Bij Mazda en Toyota is de OBD1-aansluiting vaak een 17-pins aansluiting. Deze aansluiting kan worden gebruikt om een diagnoseapparaat aan te sluiten dat foutcodes kan lezen en wissen, en in sommige gevallen ook live data kan weergeven.

Verloopkabel van OBD-1 (17 pin) naar OBD-2 voor oudere Mazda en Toyota modellen. Een OBD1 uitleesapparaat is nodig om jouw auto te kunnen uitlezen.

Lees meer
€ 29,00
Incl. BTW
Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
Dit product is op voorraad
€ 29,00
Incl. BTW
Bekijk
Heb je een vraag over dit product?

Ons team staat je graag te woord!

Veelgestelde vragen Neem contact op
Contact

Mazda / Toyota 17 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2

De OBD1, ook wel bekend als de eerste generatie van On-Board Diagnostics, werd geïntroduceerd in de late jaren '80 en vroege jaren '90. Het doel van dit systeem was om de emissies van voertuigen te monitoren en te reguleren, in overeenstemming met de milieuwetgeving.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel OBD1 nuttig is voor het diagnosticeren van bepaalde problemen, het niet zo geavanceerd is als latere OBD-systemen. OBD1 kan bijvoorbeeld geen gedetailleerde informatie geven over specifieke problemen, en het kan ook niet alle soorten foutcodes detecteren.

Desondanks blijft de 17-pins OBD1-aansluiting in oudere Mazda en Toyota auto's een nuttig hulpmiddel voor het diagnosticeren en oplossen van problemen. Het is echter altijd raadzaam om een professional te raadplegen bij het omgaan met voertuigdiagnostiek om mogelijke schade of onjuiste interpretaties te voorkomen.

Deze verloopkabel zorgt ervoor dat er van een OBD-1 aansluiting een OBD-2 aansluiting wordt gemaakt. Om uw Mazda uit te lezen heeft u hiernaast nog een OBD1 diagnose apparaat nodig.

Plus- en minpunten
  • Met behulp van deze verloopkabel kunnen met een compatible uitleesapparaat ook oudere Toyota en Mazda modellen voor bouwjaar 2001 uitgelezen worden
  • Robuuste materialen voor eindeloos gebruik
  • Werkt alleen met uitleesapparaten die ook het OBD1 protocol ondersteunen
Vaak samen gekocht met…
Foxwell NT530 Plus Toyota Lexus

Foxwell NT530 Plus Toyota / Lexus

(1)
€ 234,00 Adviesprijs € 275,00
Tocom Toyota Lexus OBD

Toyota / Lexus USB Interface Scanner TOCOM

(1)
€ 520,00
Beknopte specificaties
  • Fabrikant Mazda, Toyota
  • Functionaliteiten Adapter, Verloopkabel
Alternatieve producten
Toyota 17 pin 16 pin OBD2

Toyota 17 Pin OBD - 16 Pin OBD2 Adapter

(1)
€ 29,00
Toyota 22 pin OBD1 OBD2 adapter

Toyota 22 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

(2)
€ 29,00
Review van Vivignis
Spijtig dat er geen ...

Spijtig dat er geen bedradings schema bijzit, nu moet ik nog zelf de overeenstemmende contacten uitmeten.

12-11-2020