Originele ELM327 OBD2 interfaces

Sinds kort levert OBD Warenhuis de originele ELM327 2.2 chip van ELM Electronics in 3 verschillende productenvarianten, namelijk een Bluetooth, een WiFi en een USB variant.

De ELM327 OBD2 interfaces, voorzien van een originele ELM327 chipset, zijn uitermate geschikt voor het gebruikt met de softwareprogramma’s FORScan, MultiECUscan, ScanMaster, Racechrono, Torque Pro, Carly of DashCommand. Deze programma’s worden overigens niet meegeleverd en dienen apart aangeschaft te worden.

De ELM327 interface stelt u in staat het motormanagement (OBD2) van uw auto uit te lezen en gevonden foutcodes te wissen en u kunt live sensor data te bekijken, zoals vloeistoftemperaturen, toerental, motorbelasting, MAF air sensor, O2 sensoren etc.

Software/apps

MultiECUscan is een veel gebruikt softwareprogramma voor het gebruik op Alfa Romeo, Fiat en Lancia voor het uitlezen en wissen van foutcodes, maar ook voor het inleren en het doen van onderhoud resets. Dit kan gedaan worden met behulp van verleng- en verloopskabels, in combinatie met de ELM327 USB.

Voor Android kunt u gebruik maken van de ELM327 Bluetooth in combinatie van de Torque Pro app om auto’s met OBD2 uit te lezen en real time data weer te geven.

Voor het gebruik op iOS/Apple apparaten werkt enkel de ELM327 WiFi. Een populaire app is DashCommand. Hiermee is de motor uit te lezen van auto’s voorzien van OBD2.

Tevens zijn er ook enkele merk gerelateerde apps op de markt verkrijgbaar, zoals FORScan voor Ford, Carly voor BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Met deze apps kunnen meer handelingen uitgevoerd worden dan alleen het uitlezen en wissen van foutcodes. Afhankelijk van de app en auto zijn er servicefuncties beschikbaar, of kunnen er functies vrij geschakeld worden.

Overzicht van producten

  • Originele ELM327 Bluetooth interface – Geschikt voor Android producten en laptop
  • Originele ELM327 WiFi interface– Geschikt voor Apple en Android producten en laptop
  • Originele ELM327 USB interface – Geschikt voor laptop

Clones, ofwel namaakproducten

Veel interfaces die op internet worden aangeboden zijn zogenaamde clones/namaak varianten van de originele ELM327 chip. Deze clones zijn vaak slecht geproduceerd met een lage kwaliteit chip, van een onbekend merk. Dit heeft als resultaat dat veel van deze apparaatjes op bepaalde auto’s beperkt of helemaal niet functioneren. De neppe ELM327 producten worden verkocht als V1.5 of V2.1. Deze versies zijn nooit door ELM Electronics, de fabrikant van ELM327 chip, ontwikkeld. De prijzen van namaakproducten zijn dan ook erg laag. Houd hiermee rekening bij de aanschaf van een dergelijk product.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.