Service interval

Het resetten van het service interval lampje is makkelijk te realiseren met goede apparatuur. Voor verschillende merken auto's is verschillende apparatuur beschikbaar. Voor oudere auto's met OBD1, hebben wij speciale goedkope resetters beschikbaar, bijvoorbeeld voor auto's uit de VAG  groep, of BMW. De service interval resetten bij moderne auto's is vaak wat lastiger en heeft u speciale apparatuur nodig, lees hierover meer bij Service reset.

Service reset

Bij moderne auto's uitgerust met OBD2, moet de onderhoudsinterval vaak gereset worden in het CAN-Bus systeem. Hierbij is het van belang de juiste scantool of interface te kiezen. De nieuwste iCarsoft foutcodelezers (versie 2), zijn uitgerust met de mogelijkheid om het motorlampje, service interval en olielampje te resetten. Mocht u op zoek zijn naar een apparaat die meerdere merken kan resetten, is de Autel MD802 of Autel MOT Pro een goed alternatief, deze scantools hebben een brede ondersteuning voor bijna alle merken.

Olielampje

Het resetten van het olielampje, is andere functionaliteit dan het resetten van de service interval (onderhoudslampje). Niet alle apparatuur die de serviceinterval kan resetten, kan ook de olieinterval resetten. Het is dus van belang om te kijken welke scantool of interface aan uw wensen voldoet. Vaak is het bij auto's van de Fiat Chrysler Groep moeilijk het olielampje of onderhoudslampje te resetten. Mocht u twijvelen over een apparaat, neem dan even contact met ons op, wij zullen dan voor u nakijken welk product het meest geschikt voor u is.

Motorlampje

Vaak wordt het resetten van het motorlampje (MIL) verward met een service of oliereset. Het motormanagement lampje kan eigenlijk met bijna alle OBD2 scanners of foutcodelezers gereset worden. Hier heeft u dus geen specialistische apparaatuur voor nodig. Eigenlijk alle apparatuur die olie en/of service kan resetten, heeft ook functionaliteit aan boord om het motorlampje te resetten. Mocht u hier vragen over hebben, of advies nodig over het apparaat dat u op het oog heeft, vul dan even het contactformulier in.