Het verschil tussen iCarsoft V1, V2 en V3

Door Roel Klein - 06 nov. 2023

iCarsoft biedt al jaren zeer degelijke uitleesapparatuur voor alle verschillende automerken. Veel van deze software leest moeiteloos iedere module in de auto uit. Dat is ook precies waar iCarsoft erg sterk in is: het leest meer uit dan alleen de motor.

Er zijn verschillende versies van iCarsoft producten verkrijgbaar. Maar hoe weet je nu wat de verschillen zijn? Om dit wat makkelijker voor je te maken, hebben we de sterke punten van de verschillende versies op een rijtje gezet.

iCarsoft V1

Wat zijn nu precies de sterke punten van het iCarsoft V1 model? We laten het je graag zien met een kort overzicht:

 • iCarsoft V1 is volledig EOBD/OBD2 compatibel;
  In de Europese markt zijn benzine auto’s vanaf 2001 en diesel auto’s vanaf 2004, verplicht te voldoen aan de EOBD standaard. Voor Amerikaanse voertuigen is dit al veel eerder doorgevoerd. Zij moesten al vanaf 1996 verplicht aan de OBD2 standaard voldoen. Met de iCarsoft V1 kun je al deze auto’s uitlezen.

 • iCarsoft V1 is beperkt OBD1 compatibel;
  Benzine auto’s in de Europese markt die eerder dan 01-01-2001 geproduceerd zijn, communiceren via OBD1. Datzelfde geldt voor diesel auto’s die geproduceerd zijn voor 01-01-2004. iCarsoft V1 is enkel compatibel met een aantal modellen van deze auto’s. Hier lees je welke dat zijn.

 • iCarsoft V1 leest en wist alle foutcodes uit in alle aanwezige systemen
  Foutcodes kunnen uitgelezen en gewist worden in alle aanwezige systemen van je auto. Daarom weet je altijd de status van jouw auto en los je het snel op. Hoe handig is dat?

 • Live data en freeze frame weergave
  Op het moment dat er een foutcode gevonden wordt er ook bijgehouden wat de operationele omstandigheden zijn op dat moment. Dat betekent dat hij de situatie op dat moment vastlegt en daarom kun jij eenvoudiger achterhalen waarom een foutcode voorkomt. Je krijgt dan dus de foutcode te zien en de situatie op dat moment m.b.t. de gegevens van je auto.

 • Speciale functie: olie/service reset
  Hiermee kun je eenvoudig de olie/service intervallen resetten. Dat is handig als je niet iedere keer dezelfde melding wilt ontvangen op je boardcomputer.

iCarsoft V2

Waarom zou je voor een V2 gaan in plaats van een V1? Daarnaast gaan we in op de sterke punten van de iCarsoft V2 apparatuur.

 • De iCarsoft V2 heeft alle bovenstaande sterke punten van de V1.
  Dat betekent dat de V2 een upgrade is en dat is ook logisch gezien de naamgeving.

 • iCarsoft V2 ondersteunt ook oudere OBD1 modellen
  Ook in oudere auto’s werden al on board diagnostics bijgehouden. OBD1 was verplicht voor auto’s die vanaf 1988 van de band kwamen in de staat Californië in Amerika. iCarsoft V2 leest ook deze auto’s uit.

 • Er zijn meerdere speciale uitleesfuncties toegevoegd: SAS, BMS, DPF en ETC
  • SAS: Hiermee kun je de stuurhoeksensor kalibreren;
  • BMS: Hiermee registreer je een accu na vervanging;
  • DPF: Hiermee regenereer je het roetfilter;
  • ETC: Hiermee kun je de gasklep inleren.

iCarsoft V3

Ook nog een V3? Ja er is ook nog een derde versie van iCarsoft. Hiermee diagnosticeer je je auto op professioneel niveau. Professionele functies komen hiermee beschikbaar voor de consument. Dit zijn de voordelen van een V3:

 • De iCarsoft V3 heeft alle bovenstaande sterke punten van de V1 en de V2
  De V3 is een upgrade op de V2.


 • Injectoren coderen
  Injectoren spuiten op het juiste moment brandstof in. Bij het coderen van injectoren pas je de bestaande software van de auto aan om het moment van inspuiten te verbeteren.


 • Body control module (BCM)
  De BCM is een elektronisch component in de auto die verantwoordelijk is voor het aansturen van verschillende andere elektronische systemen in je auto. Denk hierbij aan de elektrische ramen, de airconditioning of het automatisch vergrendelen van de auto. Met iCarsoft V3 pas je de adaptiewaarden voor het aansturen van deze module aan.


 • Transmission control module (TCM)
  Met iCarsoft V3 wijzig je de adaptiewaarden of het oliepeil van de TCM. De TCM stuurt de elektronische transmissie aan.


 • TPMS aanpassen
  TPMS is het systeem dat de bandenspanning controleert in je auto. Met iCarsoft V3 programmeer je eenvoudig nieuwe sensor ID’s in de TPMS. Ook lees je foutcodes uit en kun je deze resetten.


 • Luchtvering aanpassen
  Pas eenvoudig de luchtvering van je auto aan door de adaptiewaarden te resetten of de aansturing te wijzigen

 • Airco compressor aanpassen
  Met de iCarsoft V3 reset je de airco compressor en de aansturing hiervan

 • Stoelen en koplampen kalibreren
  Door je stoelen en/of koplampen te kalibreren kom je erachter stel je gemakkelijk de afwijking vast. Een erg handige optie.

Conclusie

Voor de autoliefhebber of professional die graag foutcodes opzoekt en ze wist in de auto, is de iCarsoft V1 een goede keuze. Als dit niet meer voldoende is of als het gaat om een oudere auto, is de iCarsoft V2 de betere mogelijkheid. Het geeft je immers nog meer uitleesmogelijkheden. Maar, als je echt als een professional bezig wilt gaan en je auto ook volledig wilt aanpassen en coderen, dan is de iCarsoft V3 echt de beste keuze. Dit uitleesapparaat wordt veelvuldig in professionele garages gebruikt en is daar zeer geschikt voor.

Weet je het toch nog niet zeker? Vraag ons dan om hulp! Wij helpen je graag met al je vragen.