Vergelijking Launch OBD2-Scanners

Door Roel Klein - 11 jan. 2024

Wat zijn de verschillen tussen de Launch CRP909x, CRP919x en CRP919x BT?

Als je overweegt om een nieuwe OBD2-scanner aan te schaffen, zijn de Launch CRP909x, CRP919x en CRP919x BT drie modellen die je zeker moet overwegen. Deze scanners staan bekend om hun geavanceerde functies en gebruiksgemak, maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze modellen? In deze blog bespreken we de belangrijkste kenmerken en verschillen van de Launch CRP909x, CRP919x en CRP919x BT, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw behoeften.

Launch CRP909x: een allrounder

De Launch CRP909x is een veelzijdige OBD2-scanner die geschikt is voor een breed scala aan voertuigen. Het biedt uitgebreide diagnostische functies, waaronder het lezen en wissen van foutcodes, real-time datastream, en actuatortesten. Enkele kenmerken van de CRP909x zijn:

  • Breed Voertuigbereik: Ondersteunt de meeste Amerikaanse, Europese en Aziatische voertuigen.
  • Geavanceerde Functies: Biedt functies zoals ABS/SRS-diagnostiek, olie- en service-reset, en EPB/SAS-kalibraties.
  • Gebruiksvriendelijke Interface: Heeft een intuïtieve gebruikersinterface met een groot touchscreen.

Launch CRP919x: de nieuwe generatie

De Launch CRP919x bouwt voort op de basis van de CRP909x en voegt extra functies en verbeteringen toe. Dit model is ontworpen voor professionals die een nog uitgebreidere diagnose van voertuigen willen uitvoeren. Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Verbeterde voertuigdekking: Naast de functies van de CRP909x ondersteunt de CRP919x meer specifieke merkfuncties.
  • Geavanceerde diagnostische opties: Biedt meer gespecialiseerde diagnostische functies, zoals DPF-regeneratie en injectoren coderen.
  • Draadloze connectiviteit: Biedt de mogelijkheid om draadloos te verbinden met het voertuig, wat meer bewegingsvrijheid geeft.

Launch CRP919x BT: maximale mobiliteit en connectiviteit

De Launch CRP919x BT gaat nog een stap verder dan de CRP919x door Bluetooth-technologie toe te voegen. Dit model is ideaal voor professionals die waarde hechten aan mobiliteit en gemak bij het uitvoeren van diagnostische tests. Enkele unieke kenmerken zijn:

  • Bluetooth-connectiviteit: Maakt draadloze verbinding met voertuigen mogelijk voor meer flexibiliteit.
  • Gebruiksgemak: Door de draadloze verbinding kun je vrijer bewegen en werk je efficiënter.
  • Alle functies van de CRP919x: Behoudt alle geavanceerde functies van de CRP919x, inclusief verbeterde voertuigdekking en gespecialiseerde diagnostische opties.

Jouw keuze maken

Bij het kiezen tussen de Launch CRP909x, CRP919x en CRP919x BT, hangt het vooral af van je specifieke behoeften. De CRP909x is een uitstekende allrounder, terwijl de CRP919x en CRP919x BT extra functies en connectiviteitsopties bieden die vooral voordelig zijn voor professionele gebruikers. Hopelijk helpt deze vergelijking je bij het maken van een geïnformeerde beslissing voor jouw diagnostische behoeften. Voor meer informatie over deze modellen, bezoek de Launch categoriepagina.